Yükleniyor.

Promosyon Sektöründe Hedef 100 milyar lira

Ekonomik hacmi 20 milyar lira civarındaki promosyon ürünleri sektörü, hedef büyüttü. Abdullah Gürz, “Sektörün ekonomik hacmini 100 milyar liraya, 2 milyar lira olan ihracatını da 9-10 kat arttırarak 20 milyar liraya çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye’de promosyon ürünü sektörü kalem ve defter gibi ürünlerin dışına çıkarak çeşitlendi ve bugün kişiye özel promosyon ürünleriyle dikkat çekmeye başladı. 

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları sektörde ekonomik hacmin 20 milyar liraya ulaştığını söyledi. Sektörün ekonomiye katkısının her geçen gün arttığına işaret eden Gürz, “Ekonomiye daha büyük katkı yapacak potansiyele sahip sektörümüzün bir derneği yoktu. Biz dernekleşerek aramızdaki iletişimi kuvvetlendirdik ve hedeflerimizi yukarıya taşıdık. Yeni hedefimiz sektörün ekonomik hacmini 100 milyar liraya çıkarmak” dedi. Gürz, yurt dışına açılma konusunda da istekli olduklarını aktardı.

Türkiye avantajlı

Sektör ihracat rakamını da 9-10 kat artırarak 20 milyar liraya çıkarmayı amaçlıyor. Türkiye’nin lokasyon ve üretim maliyeti açısından çok avantajlı olduğunu belirten Gürz, kalite konusunda da rakiplerinden iyi olduklarını belirtti. Gürz, “O yüzden bu alanda Çin, Almanya ve Polonya'yı geride bırakabilecek kapasiteye sahibiz. Tüm bu nedenlerle 2-5 milyar liralık ihracatı 20 milyar liraya çıkarmanın zor değil” şeklinde konuştu. Gürz, ihracat artışıyla birlikte sektörde istihdamın da yükseleceğini söyledi.

40 bin şirkette 700 bin çalışan

Sektörde 40 bine yakın şirket ve 700 bine yakın çalışan bulunduğunu belirten Gürz, sektörün faaliyet alanının geniş olduğunu aktardı. Marketlerde ürünün satılması için içecek alana bardak bedava gibi ekstra hediye edilen ürünlerin de kendi sektörleri kapsamına girmediğini belirten Gürz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz üzerine baskı yapılabilen her şeyi satabiliyoruz. Her şeye de baskı yapabiliyoruz. Hiçbir sektörde bu kadar çok lazer, baskı makinesi yoktur. Firmalara ve hedef kitlelerine göre promosyon ürünü seçiliyor. Hangi yaş grubu, hangi bölge, eğitim durumu ne? Ona göre ürün seçiyoruz. Son dönemde ise taşınabilir güç kaynağı (power bank) ve bluetoothlu kulaklıklar ve hoparlörler çok tercih ediliyor.” Gürz, her ne kadar teknolojik ürünlerin yıldızı parlasa da defter ve kalemlerin önemini yitirmediğini kaydederek, duvar saatlerinin de güncelliğini sürdürdüğünü ifade etti.

Bez torba üretimi 50 kat artış gösterdi

Bu yıl naylon poşetlerin yasaklanması da sektörde işlem hacmini artırdı. Gürz, “Naylon poşetler yasaklandığı için bez torba üretimlerimizde en az 50 kat artış oldu. Çanta promosyon ürünleri üreten firmalarımız full çalıştı. Onlar dışında tekstilciler bile çanta üretti” bilgisini verdi. Seçimlerin promosyon ürünleri sektörünü bahsedildiği kadar direkt etkilemediğini de dile getiren Gürz, partilerin belirli şirketlere büyük işleri verdiğini söyledi.

Paylaş:

DİĞER HABERLER